За какво е полезна билката чувен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
За какво се използва чувен в кулинарията
56164

За какво се използва чувен в кулинарията

Най-известното приложение на чувен е за направата на вкусната тахан халва. Ако се престрашите сами да си направите, рецептата е следната:


Необходими продукти: 2 кг захар, 2 кг сусамов тахан, 500 г глюкоза, 1 г лимонена киселина, 150 г течен чувен.

Начин на приготвяне: за да си приготвите течен чувен, сварете корените му в продължение на два часа и половина, след което прецедете отварата. Смесете захарта с вода, до получаването на сироп, който се вари, докато се отделят балончета, които пукат. Смесете сиропа с глюкозата и като заврят ги изсипете в друг съд в вече врящия течен чувен. Варете сместа докато при пускане на капка от нея в студена вода, се образува топче, което се троши. След това изсипете много бавно и при непрекъснато разбъркване в съд със сусамовия тахан. Получената смес се насипва във форми, застлани с пергаментова хартия и се оставя да изстине.

1
2
3
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft