Забравих що е фурна, откакто научих тази рецепта! Супер бърза торта БЕЗ печене, гостите са във възторг!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Забравих що е фурна, откакто научих тази рецепта! Супер бърза торта БЕЗ печене, гостите са във възторг!
Забравих що е фурна, откакто научих тази рецепта! Супер бърза торта БЕЗ печене, гостите са във...
220
Източник: За Жената
Забравих що е фурна, откакто научих тази рецепта! Супер бърза торта БЕЗ печене, гостите са във възторг!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви се яде нещо сладко, но не искате да включвате фурната, този десерт е идеалният избор.

Гладкият шоколадов крем се съчетава прекрасно с маслените бисквитки, което води до перфектно наслоен десерт без печене. Представяме ви продуктите за уникалната Шоколадова торта без печене :

Шоколадова торта без печене

Продукти:

  • 400 г маслени бисквити

За шоколадовия крем:

  • 2 яйца
  • 100 г кристална захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 50 г какао
  • 60 г царевично нишесте
  • 500 мл прясно мляко
  • 100 г масло

За шоколадовата глазура:

  • 150 г качествен шоколад
  • 100 г сметана за разбиване (33%)

Приготвяне:

Пригответе шоколадовия крем:

В тенджера разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар.

Добавете какаото и царевичното нишесте, разбъркайте добре.

Добавете млякото, като бъркате непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки.

Гответе сместа на слаб огън, докато започне да се сгъстява като пудинг .

След като свалите от котлона, добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи и се образува гладък крем.

масло в пудинга

Снимка: Pinterest

Оставете леко да се охлади.

Нареждане на тортата на пластове:

Разпределете първия слой бисквитки върху дъното на стъклена форма или по-дълбока тава за печене (приблизително 20×30 см) .

редене торта

Снимка: Pinterest

Намажете със слой шоколадов крем.

Повтаряйте процеса (бисквити - крем), докато използвате всичко, като най-горният слой трябва да е шоколадов.

Глазура:

Загрейте сметаната в малка тенджерка или на водна баня, свалете я от котлона точно преди да заври и добавете начупения шоколад.

Разбъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно и се образува гладка глазура.

Изсипете глазурата равномерно върху горната част на тортата.

глазура за торта

Снимка: Pinterest

Охлаждане:

Оставете десерта да се охлади напълно, след което го приберете в хладилник за поне 4 часа (в идеалния случай за една нощ), за да омекнат бисквитките и вкусовете да се смесят.

шоколадова торта без печене

Снимка: Pinterest

Съвети и идеи за подобрение:

Можете да добавите малко ром или ромов аромат към крема за по-изразен вкус.

Можете да накиснете бисквитките за кратко в мляко или кафе за още по-мека текстура.

Можете да добавите ядки или кокос към крема за допълнителна текстура.

Украсете горната част на глазурата с настърган шоколад, ядки или плодове.

Вместо какао, можете да използвате разтопен тъмен шоколад за по-интензивен вкус.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft