Задушен праз с шунка

вход през zajenata.bg
Задушен праз с шунка
admin
Добавена от: admin
4359
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

175 г шунка
900 г праз
2 супени лъжици олио
225 г домати
сокът от 1 лимон
сол
черен пипер
12 черни маслини
нарязан магданоз

Шунката се нарязва на ивици. Празът се измива и се нарязва само бялата част на парчета, дълги 5 см.
Олиото се загрява и в него се запържват празът и шунката.
Захлупва се и се задушава 10 минути.
Доматите се обелват и нарязват, като се почистват от семките.
Прибавят се към праза заедно с лимоновия сок.
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Прибавят се маслините и ястието се оставя на огъня отхлупено 10 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft