Задушени зеленчуци по марокански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Задушени зеленчуци по марокански
Задушени зеленчуци по марокански
admin
Добавена от: admin
7820
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 голяма глава лук
2 с.л. зехтин и 1 с.л. масло
2 скилидки чесън
1/2 ч.л. чили на прах
4 ч.ч. зеленчуков бульон
2 ч.ч. нарязана на кубчета тиква
800 г нарязани домати от консерва
1 бр. червен картоф
1 бр. лимон
2 бр. малки тиквички
1 пръчица канела
200 г нахут или боб от консерва
сол

Първо се задушава нарязания лук в зехтина и маслото. Прибавят се нарязания чесън, канелата, малко кимион и чилито на прах и се запържва за още 2 минути. След това се добавят тиквата, нарязаният на кубчета картоф, бульона, доматите, нарязаният на кръгчета лимон и сол. Оставя се да ври на слаб огън, похлупено, за около 15-20 минути. След това се добавят нарязаните на кубчета тиквички и нахута и се вари още 5-8 минути. От готовото ястие се изваждат канелата и лимонените резени и се сервира в купичка. По желание се поръсва с нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft