Засукани сиренки

вход през zajenata.bg
Засукани сиренки
admin
Добавена от: admin
14560
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно + 50 гр. за размесване
250 мл олио
1/2 чаена лъжичка сол
Плънка:
300 гр. сирене
3 яйца
зехтин за намазване и поръсване

Смесете брашното (пресято) и солта, като през цялото време постепенно разбърквайки с вилица добавяйте хладка вода. Прехвърлете върху набрашнен плот и месете, докато получите еластично и кадифено меко тесто. 
Разделете тестото на няколко части и ги оформете на кори с размера на средно голяма плитка тава. Всяка кора прехвърлете върху намазнена повърхност и намажете със зехтин. Оставете тестото петнадесет минути да почине. 
Междувременно пригответе плънката. 
Сиренето настържете и разбийте с трите яйца. 
Разтеглете хубаво всяка кора върху работния плот - колкото може повече. Върху всяка така разтеглена кора поръсете зехтин и част от плънката, и леко с помощта на покривката навийте кората на руло. Преди да оформите като охлюв, усучете кората както се отцеждат дрехи и направете охлювче. Всяка сиренка поставете върху намазнена тава и печете на 200 градуса половин час, докато получи красив златист цвят. Преди печене всяка кора се намазва с яйце и малко мляко. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft