Засукани хрупки - любими на малки и големи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Засукани хрупки - любими на малки и големи
Засукани хрупки - любими на малки и големи
admin
Добавена от: admin
48794
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. царевично брашно
400 гр. обикновено брашно
2 яйца
20 гр. прясна мая
250 мл топло прясно мляко
1/2 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
За намазване:
80 гр. меко масло / маргарин
1 яйце

Първо с малко топло мляко, захар и щипка брашно се активира маята, след което заедно с посочените съставки се омесва гладко тесто. Тестото се намазва с масло и се оставя на топло да втасва. 
След това се разточва върху поръсен с царевично брашно плот на кора с правоъгълна форма с дебелина около половин сантиметър. Намазва се със смес от разбито яйце и разтопено масло, и се прегъва на две откъм дългата страна. Нарязва се на ленти с ширина от 5 см, които се разрязват през средата, но така че разрезът да не достига ръбовете на тестото (виж снимката). Двата противоположни края на всяка лента се промушват през отвора в средата няколко пъти, така че да се оформят спирали. 

засукани хрупки
Така приготвените спирали се оставят да починат 15 мин., след което се пекат в загрята фурна до златисто.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft