Защо всички полудяха по тротоарните мекици и с какво са по- различни от обичайните

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Защо всички полудяха по тротоарните мекици и с какво са по- различни от обичайните
Защо всички полудяха по тротоарните мекици и с какво са по- различни от обичайните
50079
Защо всички полудяха по тротоарните мекици и с какво са по- различни от обичайните
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти

бяло брашно - 4 - 4 1/2 ч.ч.
сол - 1 ч.л.
захар - 2 с.л.
топла вода - 2 1/2 ч.ч.
суха мая - 1 п.

Начин на приготвяне

Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка докато се получи много гъста каша – тесто, ако ви се струва че тестото е доста рядко, добавете още около половин чаша брашно.

Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилника до сутринта.

На сутринта се изважда от хладилника, тестото е необходимо да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли. Tестото е едно такаво лигаво и лепкаво, това да не ви притеснява, това е тайната. Мекиците се пържат в силно загрята мазнина - дълбок тиган или фритюрник. Загрява се мазнината.

В купичка се сипва олио и преди всяко взимане на тeсто за мекица се намасляват ръцете, тъй като тестото е доста лепкаво. Взима се малко тесто, раздърпва се до много тънко и се слага в сгорещената мазнина.
Пържи се до златисто. Мекиците се изваждат от мазнината и се поставят върху хартия, за да попие част от мазнината.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft