Вреден ли е цикламатът

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Защо се използват подсладителите
30691
Защо се използват подсладителите

Защо се използват подсладителите

По правило подсладителите се прибавят към храната за подобряване на вкуса. Подслаждащите консистенции, които са различни от захарта, се прибавят към храната или напитките с цел да се запази ниска хранителна стойност на консумираните неща или с други думи, да са по-нискокалорични. Официалната версия е, че синтетичните подсладители като цикламат, захарин, аспартам са добри за диабетици, но това става все по-спорен въпрос.

В момента цикламатът със своята 30 до 50 пъти по-голяма сладост от захарозата е най-слабият от използваните изкуствени подсладители. След проучвания, установили, че може да причини рак. През 50-те години на миналия век диетичните напитки масово включват в състава си смесица от захарин и цикламат.

1
2 3 4 5 6 7
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft