Зейтинялъ

вход през zajenata.bg
Зейтинялъ
admin
Добавена от: admin
9934
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг средно големи глави целина
250 г арпаджик или 2 средно големи глави лук
1/2 чаша олио
1 супена лъжица захар
1 морков
2 картофа
1/2 връзка магданоз
1 лимон
сол

Обелете главите целина и ги измийте. Нарежете малките глави целина на две, а големите на четири. Издълбайте сърцевината. Почистете арпаджика. Ако готвите с лук, нарежете го на дребно. Нарежете моркова на парченца. Сложете всички зеленчуци в тенджера. Прибавете олиото, захарта и солта. Залейте с топла вода, така че да покрие продуктите и изстискайте сока от половин лимон. Покрийте тенджерата с плътна хартиена салфетка, затворете капака и варете на средно силен огън, докато зеленчуците омекнат. Нарежете картофите на кубчета и ги добавете към останалите продукти. Продължете да варите, докато омекнат и те, и 3 минути преди да махнете тенджерата от огъня, добавете сока от половин лимон. След отстраняването от огъня не отваряйте тенджерата, а я оставете, докато ястието се охлади естествено до стайна температура. Сервирайте целината с издълбаната част нагоре, като я запълните с останалите зеленчуци. Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft