 
                
            
	Брашно (пълнозърнесто) – 800 г
	Ръжени ядки – 25 г
	Ленено семе – 20 г
	Мая (суха) - 7 г
	Сол – 1 ½ к.л.
	Захар – 2 к.л.
	Орехи 50 г
	Морков – 50 г
	Пиперка - 100 г
	Домат – 100 г
	Царевица (замразена)
	Вода – 360 мл
	Олио – 2 с.л.
	Сусам – 1 с.л.
	Слънчоглед (белен) – 1 с.л.
	Зеленчуците се нарязват на кубчета и се заливат с водата. Постепенно се прибавят всички останали продукти, като маята се размесва с брашното. Омесва се тесто по стандартния начин и се оформя хлябът.
	Поставя се в правоъгълна тавичка (или специална формичка за хляб или правоъгълен кекс), напръсква се с вода, поръсва се със сусам и слънчоглед.
	Хлябът се оставя на топло да втаса, след което се поставя в предварително загрята фурна на 180˚. Пече се 60 мин., като периодично фурната се отваря и хлябът се пръска с вода общо 3-4 пъти. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








