 
                
            
	зелен фасул 250 г (1 шепа)
	1 морков
	праз лук 200 г (2 стръка)
	кромид лук 50 г (1 глава)
	зеле 250 г (1/2 малка зелка)
	карфиол 150 г (1 малка глава)
	растително масло 40 мл (4 супени лъжици)
	сирене 150 г
	прясно мляко - 250 мл.
	магданоз 1 връзка
	костен бульон 750 мл (4 чаени чаши)
	сол на вкус
Зеленият фасул се сварява в малко количество вода и се претрива с вилица, залива се с бульона и се слага на огъня да заври. Лукът, нарязан на дребно, морковите, нарязани на малки кубчета, празът, нарязан на едри парчета, зелето, нарязано на лентички, и карфиолът, накъсан на малки цветчета, се задушават в мазнината около 10 минути, след което се прибавят във врящия бульон. Добавя се и сол на вкус. Когато зеленчукът се свари, се прибавят прясното мляко и настърганото сирене. След десетина минути супата се сваля от огъня и се поръсва с нарязания магданоз.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








