 
                
            2 патладжана 
1 глава лук 
2 кутии с червени домати 
2 скилидки чесън 
1 супена лъжица мед 
200 гр. пармезан 
1 опаковка кори за лазаня 
сол 
черен пипер 
босилек 
зехтин 
олио 
сос Бешамел 
Обелете патладжаните и ги нарежете на дебели кръгли парчета. Покрийте плитка тава с хартия за печене, посолете патладжаните и ги поставете да се запекат във фурната при температура от 200 ° C. 
В дълбок съд запържете лука, нарязан на малки парчета, и след като получи жълтеникав цвят, добавете чесъна, също нарязан на малки парчета. Запържете още 2 минути. 
Прибавете доматите ,нарязани на кубчета. Добавете сол, черен пипер, мед и босилек. Гответе още 15 минути. 
В огнеупорен съд, намазана с олио, поставете слой кори за лазаня на дъното на съда, след това слой от соса с домати, слой от печените патладжани и малко настърган пармезан. 
Процедурата повтаряйте, докато изчерпате съставките. Завършете със слой кори. 
Залейте лазанята със сос бешамел и настържете отгоре още пармезан. Уверете се, че всички листа от корите са добре покрити със соса. 
Печете в предварително загрята фурна за 20 минути на 200 ° C. След като е готова, оставете лазанята да се охлади, преди да я нарежете и поднесете.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








