Имах цяла торба с тиквички и се сетих какво да приготвя, че всички да ядат дори и децата, такава вкусотия стана, че искаха по 2 порции

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Имах цяла торба с тиквички и се сетих какво да приготвя, че всички да ядат дори и децата, такава вкусотия стана, че искаха по 2 порции
Имах цяла торба с тиквички и се сетих какво да приготвя, че всички да ядат дори и децата, такава...
101623
Имах цяла торба с тиквички и се сетих какво да приготвя, че всички да ядат дори и децата, такава вкусотия стана, че искаха по 2 порции
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

• 6 с.л. маслочки
• 1 бр.

стар лук, нарязан
• 1 кг. тиквички, нарязани на шайби от 1-2 см.
• 2 ч.л. сол
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. магданоз
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. топло мляко
• 1 с.л. пилешки бульон
• 1 ч.ч. кашкавал
• 4 филии хляб, на трохи
• ½ ч.ч. разтопено масло

 

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете тавата в която ще печете. Разтопете 6 с.л. масло в голям тиган на средна температура и добавете лука и го разбърквайте докато не омекне за около 6 минути. Добавете тиквичките и покрийте тигана и го оставете за около 10 минути.

Добавете солта, черния пипер и магданоза и гответе без да покривате за 5 минути. Добавете брашното и оставете леко да къкри. Сложете прясното мляко и пилешкия бульон в малка купа и ги разбъркайте. Излейте млякото в тигана и бъркайте постоянно за около 5 минути докато млякото се сгъсти до сос.

Изсипете готовата смес в тавата, в която ще печете. Поръсете с кашкавала отгоре. Смесете трохите от хляба с ½ ч.ч. масло и поръсете и тях. Печете в предварително загрятата фурна за около 20 минути докато ястието хване кафяв загар.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft