Кавал баница със сирене и млечен крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Кавал баница със сирене и млечен крем
Кавал баница със сирене и млечен крем
admin
Добавена от: admin
9184
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет готови кори за баница (500 гр.)
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
300 гр. козе сирене (може и краве)
100 гр. масло
100 гр. крема сирене (тип Филаделфия)
4-5 яйца
3-4 с.л. счукан шамфъстък
3-4 с.л. опечено и обелено тиквено семе
1 ч.ч. газирана вода
сол

Разбиваме яйцата, прибавяме нарязаното на много ситни кубченца сирене. Угасяваме содата в киселото мляко, добавяме малко сол и разбъркваме. Вземаме една кора, прегъваме я на две, поръсваме с предварително размекнатата на водна баня смес от маслото и крема сиренето. В средата по дължина слагаме от плънката с яйцата и млякото, поръсваме малко начукан шамфъстък и тиквено семе. Завиваме и редим баничките като пръчки (кавали) в правоъгълна тава, докато свършат корите и сместа. Когато наредим всички рулца в добре намаслена тава, ги набождаме с вилица отгоре и заливаме баницата с газирана вода. Поръсваме с малко масло, намазваме с жълтък, покриваме с фолио и печем в умерена, предварително загрята фурна. Готовата баница покриваме с кърпа, за да омекне за около 20 минути.


Автор:
Гина Стоева, Пловдив
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft