Казанлъшки понички

вход през zajenata.bg
Казанлъшки понички
admin
Добавена от: admin
163951
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
2 с.л. олио
3 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ванилия
олио за пържене

Брашното се пресява заедно с бакпулвера в купа. Яйцата се разбиват със захарта, след което се добавя киселото мляко, в което е разторена (шупнала) содата за хляб и олито и се разбива до хомогенизиране. Ароматизира се с ванилия. Яйчната смес се прибавя към брашното и се замесва меко, еластично тесто.
Полученото тесто се разделя на две топки, така се работи по-лесно, и се разточва върху набрашнен плот на кора тънка около 0,5 см. Със стъклена чаша се изрязват малки кръгчета, а може с чаша с по-голям отвор и друга с по-малък да се изрежат кръгове, в средата на които да се направят по-малки отвори - така че да се получи формата на класически донът. 
Пържат се в обилно количество олио (поне 2 пръста), както получените пръстени, така и малките кръгчета. Когато изплуват в олиото, се обръщат. 
При ваденето се изтръскват от мазнината. Поднасят се залети с карамелен или шоколадов топинг, а може и със сирене или пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft