Въпреки че изглежда, че са лесни за приготвяне, много хора откриват, че палачинките не са най-вкусни, когато са изпечени - те са жилави, или дебели, лепкави... Затова ви разкриваме триковете, използвани от професионалните готвачи.
Приложете тези правила и ще направите фантастични палачинки:
Независимо дали правите палачинки по рецепта или от нулата, извадете две супени лъжици от общото количество брашно, което сте приготвили за палачинките, и вместо това добавете две супени лъжици нишестено брашно (за гъстота).
ПРАВИЛО 2
Преди да смесите брашното с всички останали съставки, не забравяйте да го пресеете през цедка.
ПРАВИЛО 3
Използвайте сода бикарбонат, за да направите изпечените палачинки меки. Но не прекалявайте, половин чаена лъжичка ще е достатъчна.
ПРАВИЛО 4
Ако използвате сода бикарбонат в рецепта за палачинки, не забравяйте да я пресеете заедно с брашното, преди да добавите останалите съставки.
ПРАВИЛО 5
Настържете кората на лимон, портокал или мандарина в сместа за палачинки, това ще им придаде специален вкус и аромат!