Как да разберете дали черният хляб е истински? Взех 1 филия и я поставих във вода, това което видях ме остави без думи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да разберете дали черният хляб е истински? Взех 1 филия и я поставих във вода, това което видях ме остави без думи
75441
Как да разберете дали черният хляб е истински? Взех 1 филия и я поставих  във вода, това което видях ме остави без думи

Истината за черния хляб : Поставете във вода и ще разберете дали сте измамени

Такъв хляб би трябвало да бъде произведен от пшенично или ръжено зърно , само по този начин запазва всички важни хранителни вещества.

Тайната на черния хляб е в богатството на фибри, витамин В и Е, селен, желязо, магнезий, цинк и други висококачествени химически съединения. Дори и в малки количества дава специално усещане за ситост и поради това експертите го препоръчват като предястие за премахване на нервност поради глад.

 

Важното при покупката му, е да проверите дали черния хляб е наистина “черен”, т.е.

дали се произвежда от цели зърна или просто му е добавен цвят или нещо по-коварно.

Анонимен източник, който е добре запознат с методите на оцветяване на хляба , обясни, че в така наречения черен хляб за цвят се добавя всичко – кафе, какао, изкуствени оцветители, до червено вино… Методите, които използват производителите са различни.

Дори ръженият хляб не е такъв. Ръжен хляб може да се нарече само онзи, който съдържа минимум 30 процента ръжено брашно.

При ръженото тесто, качеството на глутенът е лошо, заради пукането на “мрежата” на глутена, което при печене прави невъзможно водата да се изпари от тестото.

Резултат на това е компактната структура на истинския ръжен хляб.

При пшеничното тесто качеството на глутенът е значително по-добро. Резултатът е еластична структура, която е добра за тези, които са болни или чувствителни към глутен .

В заключение на казаното по-горе – не е възможно хляб с по-голям процент на ръжено брашно, да е с мека структура, като пшеничния хляб!

 

Как да разпознаете истинският черен хляб?

Поставете във вода парче от средата на черния хляб. Ако хлябът побелее, а водата потъмнее, това значи, че е боядисан.

Черният хляб е твърд, компактен и има по-високо съдържание на влага от белия.

Черният хляб може да бъде еластичен.

Средата на черния хляб има по-дълбоки пори и има по-малък обем.

Черният хляб мирише различно от белия.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft