Малко хора могат да устоят на миризмата и вкуса на варената царевица , но макар че може да изглежда просто, приготвянето ѝ често може да бъде предизвикателство. Ето един трик , с който да направите царевицата идеално мека и сочна само за 15 минути.
За начало, царевичните кочани трябва да се почистят от листа и коприна.
Времето за готвене зависи от възрастта на царевицата. Младата царевица се готви сравнително бързо – 15 до 20 минути в тенджера под налягане. По-старата царевица се готви малко по-дълго – около 40 минути в тенджера под налягане, докато в обикновена тенджера ще отнеме до два часа, в зависимост от зрялостта на царевицата.
Има обаче един прост трик, който може значително да съкрати времето за готвене и да направи царевицата още по-мека и сочна. Тайната е в добавянето на мляко и масло.
Сложете царевичните кочани в тенджера и ги залейте с вода. Когато водата заври, добавете млякото и маслото, след което варете около 15 минути. Важно е да не добавяте сол преди или по време на варене, тъй като това може да направи зърната жилави.
Посолете царевицата непосредствено преди сервиране, ако предпочитате. Този прост трик не само съкращава времето за готвене, но и придава на царевицата страхотен вкус и перфектна текстура.