Как да си направим пухкав тутманик с кисело мляко и сода

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Как да си направим пухкав тутманик с кисело мляко и сода
Как да си направим пухкав тутманик с кисело мляко и сода
alex
Добавена от: alex
18605
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ЗА ТЕСТОТО
яйца - 1 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода бикарбонат - 1 ч.л.
оцет - 1 ч.л.
сол - 1 ч.л.
олио - 0.5 ч.ч.
брашно - за меко тесто

 

ПЛЪНКА
сирене - 250 г за поръсване
олио - 0.5 ч.ч. за поръсване
яйца - 1 бр. за намазване

Перфектната закуска за малки и големи- кой не обича тутманик

В купа смесете разбитото яйце с киселото мляко и разбъркайте. Добавете угасената в оцета сода, олиото и солта, разбъркайте отново. Добавяйте пресято брашно на етапи, докато тестото спре да се лепи по ръцете – много меко тесто. Разделете тестото на равни части и оформете на топчета, завийте топчетата за 10 минути, за да починат от месенето. 

След което в добре намазана с олио тавичка разтегляте първото топче с ръце на тънка кора, поръсвате с част от натрошеното сирене и поливате с 1 с.л. олио. Така процедирате с всичките 5 топчета, като отгоре намазвате оформения тутманик с олио и разбитото яйце. 

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност около 30 минути

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft