Как се прави Маскарпоне в домашни условия

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Как се прави Маскарпоне в домашни условия
Как се прави Маскарпоне в домашни условия
admin
Добавена от: admin
138410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

сметана (с не по-малко от 20 % масленост) - 1 литър
лимонов сок - 3 супени лъжици

Всичко е много просто:
Сметаната се нагрява до около 80 градуса, добавя се лимоновият сок (или лимонена киселина, разредена с вода), след което всичко се загрява на слаб огън за около 10 минути.
След това сметаната се прехвърля върху памучна кърпа (може и марля, но тогава се нагъва на 5-6 слоя), и се оставя една нощ да се прецежда.
Това е всичко! 
Резултатът много наподобява оригинала и е отличен за тирамису. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft