Важни правила за потискане постоянното чувство на глад

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Какви са правилата на глада
38070
Какви са правилата на глада

Какви са правилата на глада

Спи се достатъчно

-Фармацевтичните компании се състезават да измислят дрога, която да потиска грелон, хормонът, който ни прави гладни, но проучванията показват, че да се наспиш е достатъчно да намалиш тези нива.

Преторианският диетолог Аугустин Чауке казва, че сънят определено засяга нивата на хормоните. „Има дори и проучвания, които показват, че прекалено малко сън (под четири часа на нощ) може да причини увеличаване на грелин“, казва той. Проучванията показват, че при жените, които не се наспиват има 32% повече вероятност от напълняване, отколкото при тези, които се наспиват.

 Яж Риба

Друг хормон на глада, лептин, контролира колко храна ядеш и засяга метаболизма, помагайки на тялото ти да реши дали тази поничка ще се лепне на бедрата ти или ще бъде изгорена по пътя за вкъщи.

Да се задържат нивата на лептин ниски е решаващо и храната, която до момента е показала, че има ефект, е рибата. Изследователи, изучаващи два африкански племена –едното, което многократно яде риба и друго, което не яде – откриват, че племето, което яде риба има ниво на лептин близо пет пъти по-ниско, отколкото при другото племе, което се храни предимно със зеленчуци. Ако не харесваш риба, рибеното масло може да свърши същата работа.

  Контролирай кортизола

Докато не можеш да направиш много, за да елиминираш нещата, които те стресират, можеш да научиш методи, различни от храненето, за да се научиш да се справяш с тях.

Помогни на тялото си да произвежда по-малко кортизол – който те кара да се нуждаеш от въглехидрати, когато си под напрежение – като вкараш релаксиращи техники в ежедневието си. „Не трябва да ставаш майстор на медитацията“, казва Наш. „Просто се опитай да намериш 10 минути всеки ден да се фокусираш върху бавно и дълбоко дишане“.

Зарежи диетичната храна

Говинджи казва, че психологически никога няма да почувстваш диетичният шоколад или нискомасленият йогурт задоволителен.

„Проучвания показват, че хората, които избират диетичната храна, накрая започват да ядът повече, вероятно, защото се чувстват непорочни“. Не са ли опитвали много от нас да оправдават храната за вкъщи, само защото са имали салата за обяд? Вместо да избираш скучната нискомаслена опция

 Мисли преди да ядеш второ

Понякога знаеш, че не си гладна когато ядеш.

„Но, ако не храниш глада си, тогава храниш нещо друго“, казва Джорджия Фостър, автор на The Weight Less Mind. “Има много емоционални спусъка, от скука до самота. Ние също носим научени държания от детството си, като например винаги да опразваме чинията, защото родителите са ти казали. Това е твоят подсъзнателен разум, който ти казва: „Ако не изям това, ще бъда отхвърлен“.

1
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft