Няколко кулинарни съвети за Великденската трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво трябва да знаем за яйцата
85301

Какво трябва да знаем за яйцата

За яйцата:
Яйцата, които ще се ползват, трябва да бъдат пресни и да са със стайна температура. Желателно е преди употребата им да се потопят за около 3 минути в хладка вода.
Счупвайте яйцата едно по едно, като ги поставяте в отделна чаша или в две – отделно жълтъка, отделно белтъка. Чак след това съберете жълтъците и белтъците. Заради едно развалено яйце може да се наложи да изхвърлите всичките.
Яйцата се разбиват най-добре в порцеланов или стъклен съд. Преди да разбиете белтъците на сняг, натьркайте вътрешната страна на съда с 1/2 лимон. Киселината ще помогне да се разбият по-лесно и да станат по-пухкави.
За да се разбият на сняг, трябва да се държат до последния момент на студено.
Ако белтъкът не се разбива на пяна, прибавете 1 ч.л. студена вода и щипка сол. Ако прибавите малко бакпулвер, белтъците се разбиват на пухкава пяна, която не спада след биенето.

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft