Карамелена торта с кроасани
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            158940
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	За блата:
	200 г кроасани с шоколад
	 
	За крема:
	1 л. прясно мляко
	6 яйца
	2 пакетчета ванилия
	1 ч.ч. захар
Време: 30 минути
Във форма за торта с пръстен се карамелизира захар и се обливат стените с получения течен карамел. След като изстине, на дъното се нареждат кроасаните (200 г). Яйцата (6 бр)се разбиват със захарта (1 ч.ч.), ванилията (2 пакетчета) и прясното мляко (1 л.). С тази смес се заливат кроасаните. Тортата се пече на водна баня във фурната до готовност. Щом изстине, се отделя сосът и тортата се обръща в поднос. Полива се с отделения карамелен сос.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








