Картофена мусака с кисело зеле
    
    
    
                
            
                 7 Февруари 2012
            
            
            13726
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1/2 кисела зелка
	800 г картофи
	2-3 яйца
	2 ч.ч. прясно мляко
	черен пипер
	червен пипер
	олио
Изпържете (само от едната страна) обелените и нарязани на кръгчета картофи в сгорещена мазнина. Задушете нарязаното на ситно кисело зеле в няколко лъжици мазнина и малко зелев сок или вода, след което добавете подправките. Сложете половината картофи в намазнена тава, покрийте със зелето, а върху него наредете останалите картофи. Поръсете ястието с малко мазнина и разбитите с млякото яйца. По желание в заливката може да добавите малко настърган кашкавал. Изпечете мусаката в силна фурна.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








