За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Предястия
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Картофено ветрило с шунка и кашкавал - елементарно, но гениално (рецепта в снимки)
                                                                                                                                    Картофено ветрило с шунка и кашкавал - елементарно, но гениално (рецепта в снимки)
    
    
     
                
            
                20 Януари 2016
            
            
            79365
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Този необичаен специалитет може да се поднесе с месо или със салата. Въпреки че е висококалорично, ястието е толкова вкусно и лесно, че ще ви се иска да го приготвяте пак и пак...
Най-хубавото е, че може да експериментирате свободно върху основната рецепта. Ето я и нея:
1. Измийте добре картофите, обелете ги и ги нарежете на ивици, но не докрай (трябва да се получи ветрило).
2. Бекона нарежете на тънки филийки и ги поставете в разрезите.

3. Отгоре поставете по желание нарязани парченца лук или чесън, или друг зеленчук/подправка по ваш избор.

4. Поръсете с олио и покрийте картофите с парчета кашкавал. След това ги поставете в намазнена тава и пъхнете да се пекат в предварително загрята фурна (около 40 минути на 200 градуса).

Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








