Картофчета от марципан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Картофчета от марципан
Картофчета от марципан
admin
Добавена от: admin
7120
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 г марципан (от бадеми)
2 с.л. какао на прах
По желание:
канела на прах
смлян джинджифил
смлян кардамон

Марципанът се омачква добре и се разделя на топчици с желаната големина. Топчиците се изтеглят леко на дължина и се оформят така, че да не са с идеално гладка повърхност. Голяма, чиста кухненска кърпа се разстила и се поръсва с какаото и подправките. Топчиците марципан се слагат в нея, краищата на кърпата се хващат два по два и топките се раздрусват леко, но малко по-продължително, така че да се се овалят съвсем в подправките. Картофите се оставят около 2 часа да поизсъхнат, без да се допират и са готови за консумация.
Прибират се в кутия, като редовете се разделят с пергаментова хартия. В хладилник за трайни поне 3 седмици. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft