Като го сервира свекърва ми си помислих, че е страшен бъркоч, но започнеш ли да ядеш няма спиране, сега само това я карам да прави

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Като го сервира свекърва ми си помислих, че е страшен бъркоч, но започнеш ли да ядеш няма спиране, сега само това я карам да прави
Като го сервира свекърва ми си помислих, че е страшен бъркоч, но започнеш ли да ядеш няма...
53600
Като го сервира свекърва ми си помислих, че е страшен бъркоч, но започнеш ли да ядеш няма спиране, сега само това я карам да прави
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този пилаф със сушени плодове  ще ви стане любимото ястие– изисква повече време за приготвяне, но определено си струва!

 

Нужни продукти:

Говеждо месо – 1,5 кг;

Дългозърнест ориз – 3 чаши;

Лук – 4 големи глави лук;

Сушени кайсии, сини сливи (без костилки), стафиди (тъмни и светли без семки) – всички по 200 грама;

Краве масло – 500-700 грама;

Лаваш – 2 опаковки;

Гъст сироп от сливи (ако имате такъв);

сол

Приготвяне:

Първо, нарежете месото на средни парчета и ги сложете да врат в малко вода със сол на вкус. Варете, докато омекнат.

Разтопете маслото и запържете, като разбърквате непрекъснато, докато стане прозрачно.

Непременно го прецедете!

Лукът нарежете на полумесеци, подсушете го и го залейте отделно с вряща вода за 10 минути.

Запържете всичко по отделно: изсипете 3-5 супени лъжици от разтопеното масло в тиган и запържете лука до леко златисто кафяво, след това запържете сушените кайсии, стафидите, сушените сини сливи и месото. Маслото се прибавя на малки порции. Излива се и сиропа от сливи и се запържва.

Запържените продукти се изсипват в тенджера с дебело дъно, разбъркват се и се налива 1 чаша бульон, в който се е приготвяло месото. Сложете на слаб огън и оставете да къкри 20 минути.

Всичко трябва да къкри в собствен сос. Сварете ориза, докато омекне.

Лавашът нарежете на дълги, широки ленти. Всяка лента намажете добре с разтопеното масло и я сложете в съд, като подреждате в кръг.

На дъното поставете ориза, след което добавете от плънката и редувайте по този начин. Обикновено се образуват около 4 слоя.

Затворете пилафа с парчетата лаваш. Излишъците могат да бъдат отрязани. Намажете с маслото отгоре и покрийте с фолио или капак.

Поставете във фурната на 160-180 градуса за 30 минути, отстранете фолиото след 15 минути и запечете до златисто кафяво.

Извадете готовия пилаф от фурната и сложете ястието в поднос. Получава се истинска красота!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft