Кашкавалени гевреци

вход през zajenata.bg
Кашкавалени гевреци
admin
Добавена от: admin
12548
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша топла вода
2 1/4 ч.л. суха мая
3 чаши брашно
1/2 чаша настърган твърд кашкавал (пармезан)
1 ч.л. сол
5 с.л. захар
царевично брашно
За намазване:
1 белтък
настърган твърд кашкавал (пармезан)

В малка купа поръсете маята върху топлата вода. Оставете така минутка, след което разбъркайте, за да се смесят. Оставете да шупне за около 10 минути.
В купата на кухненския робот (с приставките за тесто) смесете брашното, настъргания кашкавал, солта, 2 с.л. захар и шупналата мая. Омесете с робота, докато се получи гладко тесто.
Леко намазнете голяма купа и прехвърлете вътре тестото. Покрийте го с кърпа и оставете да втасва, докато удвои обема си - около 1 час.
Разделете тестото на 8 еднакви парчета. Разточете едно парченце на топка. С палец направете дупка в центъра и разтеглете с пръсти, за да разширите дупката. Повторете с останалите парчета тесто, покрийте гевреците с влажна кърпа и оставете да втасват още 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете вода в голяма тенжера да заври и прибавете вътре останалите 3 с.л. захар. Сварете вътре гевреците (по 2 едновременно) за 30 секунди от всяка страна. Извадете ги с голяма решетъчна лъжица върху суха кърпа.
Поръсете царевичното брашно върху голяма тавичка. Сложете сварените гевреци в тавата. Намажете всеки геврек с разбит белтък и поръсете с настърган кашкавал (пармезан). Изпечете в загрятата фурна, докато станат прятно златисто-кафяви на цвят - 20-25 минути. Извадете ги върху кухненска решетка, за да изстинат.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft