Кебап от свинско месо с домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Кебап от свинско месо с домати
Кебап от свинско месо с домати
admin
Добавена от: admin
76490
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. крехко свинско месо 
1 ч.ч. червено вино 
1 ч.ч. пасирани домати или доматен сок 
1 малка глава лук 
1 морков 
сол и черен пипер
чубрица 

Нарежете добре измитото свинско на хапки и го запържете в малко загрято олио. Щом побелее месото, добавете нарязаните ситно морков и лук и объркайте много добре, за да се задушат зеленчуците. Щом лукът и морковите омекнат, добавете виното и оставете да се изпари течността наполовина, след което прибавете пасираните домати, подправки на вкус и топла вода (около 1 литър). Оставете ястието да ври под капак на бавен огън за около 40 минути - месото трябва да се свари напълно. Може да сгъстите кебапа с 1-2 с.л. брашно, размити на кашица със студена вода (ако не е извряла достатъчно течност. 
Готовия кебап поднесете със сварен ориз или картофено пюре.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft