Каква диета да следваме при гастрит

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Кои храни да ползваме при гастрит
70850

Кои храни да ползваме при гастрит

Хлебни изделия – бял хляб, препечен, сухари
Супи – всякакви зеленчукови супи, обаче пасирани, пилешка, от риба с по-малко подправки, супи с месо.
Основни ястия – нетлъсто месо, за предпочитане смляно, може да е всякакво – телешко, говеждо, заешко, пилешко, без свинско. Приготвяйте се варени или печени кюфтета, рула и други ястия с кайма. Цяло парче месо не е препоръчително, защото трудно се сдъвква и смила от организма. Може да го консумирате сварено и изчистено от жилите. Същото важи и за пилешкото месо и рибата.
Млечни продукти – кисело мляко, извара, сметана, но да не е кисела.
Яйца – може да ги консумирате варени, като внимавайте да са рохки или си правете омлети на пара.
Зърнени храни – макарони – всякакви видове, овесени ядки, пшенични ядки.
Зеленчуци – картофи, тиква, грах, зелен боб, карфиол, моркови, тиквички, цвекло, земна ябълка, зелена салата.
Десерти – пресни плодове, без кисели обаче. Варени и пасирани сладки плодове, пасиран компот, сокове, нектари, ако искате да ви е по-сладко използвайте мед.
Питиета – при всички напитки важи правилото да са със стайна температура – може да консумирате слаб чай и кафе, разредени с мляко или сметана, прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци, мляко с какао.

1
2
3 4 5 6 7
Здравословно хранене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft