 
                
            
	1/2 средно голяма диня, обелена и почистена от семките, нарязана на кубчета (около 32 кубчета)
	32 големи скариди, почистени, сварени и охладени
	1/2 връзка босилек
	2 скилидки чесън, счукани
	1 с.л. прясно настърган джинджифил (или 1 ч.л. сух)
	1/4 чаша фъстъчено масло
	1/2 чаша оризов оцет (или леко овкусен оцет)
	1 с.л. соев сос
	сол и черен пипер на вкус
	8 бамбукови шишчета 
В малка купа разбийте оцета и фъстъченото масло, докато се смесят напълно. Добавете чесъна, джинджифила и соевия сос, докато се получи гладка смес. Опитайте соса на вкус и добавете сол и черен пипер. Излейте по-голяма част от дресинга върху скаридите, като запазите малко от соса за дип. Охладете маринованите скариди за 1 час в хладилника. Редувайте скаридите с парченцата диня и листенца босилек, като ги нанизвате върху шишчетата. Поднесете готовите шишчета с останалия сос.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








