Коледа не е същата без него, винаги го правя, а колко е лесен да знаете

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Коледа не е същата без него, винаги го правя, а колко е лесен да знаете
Коледа не е същата без него, винаги го правя, а колко е лесен да знаете
alex
Добавена от: alex
39486
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 3 бр.
прясно мляко - 200 мл
олио - 90 мл
брашно - 400 г
захар - 200 г
бакпувер - 1 пак.
мармалад - 1 ч.ч.
сол - 1 щипка

Охладените яйца разбийте със солта, докато станат пухкави, като бавно ръсите захарта.

Продължавайки да разбивате, налейте олиото, след това и млякото.
На части добавете пресятото брашно и бакпулвера. Хубаво разбийте всички бучки. Тестото трябва да има единна, гъста консистенция, подобно на гъста маслена сметана. Не трябва да е прекалено рядко, иначе сладкото ще потъне в него.

Постелете тавичка с хартия за печене, намажете я с олио и поръсете с брашно. Отгоре разпределете половината от тестото, отгоре изсипете сладкото, а след това – останалата половина от тестото. Загладете повърхността с лъжица.

Поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна, след това намалете температурата на 160 градуса и печете в продължение на 40-45 минути.
Готовия сладкиш поръсете с пудра захар, а когато се охлади, нарежете на парчета

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft