Коледна пуйка с кестени

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Коледна пуйка с кестени
Коледна пуйка с кестени
admin
Добавена от: admin
23174
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пуйка
500 г кайма
1 пакетче (125) г краве масло
100 г ориз
150 г сушени сини сливи, предврително накиснати за около 1 час във вода
1 голяма кисела ябълка, обелена и нарязана на кубчета
1 глава лук, нарязана на ситно
200 г кестени, опечени, обелени и нарязани на ситно
100 мл олио
1 с.л. ситно нарязана мащерка
1 с.л. чубрица
1 дафинов лист
10-15 зърна черен пипер
3 с.л. брашно
сол на вкус

Почистете, измийте и отцедете пуйката.
Натрийте я с брашно от вътрешната страна.
Измийте я отново и я намажете със сол, смлян черен пипер и стрита чубрица.
Задушете в олио ситно нарязания лук, заедно с каймата и почистеният измит ориз. Нарежете на ситно сините сливи и ги добавете към сместа.
Залейте с 1 ч.ч. вода, добавете черен пипер и сол, дафинов лист и мащерката.
Варете на умерен огън десетина минути.
Прибавете опечените и обелени кестени и нарязаната на ситно ябълка.
Разбъркайте добре и напълнете пуйката със тази смес и я зашийте.
Поставете в намазана с олио тавичка, облейте с предварително разтопеното краве масло и печете на умерен огън.
За да сте сигурни, че пуйката е опечена бучнете с дървена клечка в свивката между бута и тялото.
Ако изтече бистър месен сок, пуйката е готова. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft