Колпите със сирене - вита баница с дърпани кори по изпитана бабина техника. Вижте как!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Колпите със сирене - вита баница с дърпани кори по изпитана бабина техника. Вижте как!
Колпите със сирене - вита баница с дърпани кори по изпитана бабина техника. Вижте как!
admin
Добавена от: admin
11807
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:

500 гр. брашно
250 мл вода
1 супена лъжица сол
150 мл олио

За плънката:

200 гр. сирене
1 яйце

Стъпка 1: За приготвяне на тестото, най-добре е първо брашното да се пресее през сито. Добавете солта в брашното и замесете тесто с хладка, почти студена вода, и 2 супени лъжици олио. Тестото се меси по-дълго, трябва хубаво да се хомогенизира и да стане гладко, защото това е основата за добре разтегнати, тънки - почти прозрачни кори. Замесеното тесто покрийте с кърпа и оставете да почине трийсетина минути.

Стъпка 2: Междувременно пригответе плънката. Смесете натрошеното сирене с яйцето. Ако сиренето е много солено, добавете 2 супени лъжици кисело мляко или сметана в плънката.

Стъпка 3: След като престои тестото, разделете го на 2 части, от които оформете топки и след това от тях разточете кори. Корите поставете върху покривка или чаршаф и ги намажете с масло. Оставете ги 10 минути в покой, а през това време пригответе тавата, като я намажете с няколко капки масло.

Стъпка 4: На масата поставете чист чаршаф. Вземете една от корите и след това внимателно я разтеглете първо с ръце, а след това я поставете върху чаршафа. С ръце под кората внимателно разпънете първо средата, а след това ги плъзнете и по краищата. След като разтегнете кората, изрежете дебелите части от краищата и поръсете с олио. Още по-вкусна е, ако олиото смесите с разтопено масло. Поръсете с плънката и с помощта на чаршафа навийте кората от двете страни на масата и накрая я завийте като охлюв. Повторете процедурата с другата кора, навийте я около първата в тавата и след това напръскайте баницата с масло. Печете 15 минути в предварително загрята фурна на 200С.

Стъпка 5: След изваждането от фурната, напръскайте баницата със студена вода, покрийте с платнена кърпа и оставете да престои десетина минути. Сервирайте със сметана или кисело мляко, и проверете дали сте успели да направите баницата както я е правила баба.

СЪВЕТ: Процедурата изглежда дълга, но тънките кори са само резултат на добре измесено тесто. Опитайте и няма да съжалявате!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft