Кралска шоколадова бисквитена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Кралска шоколадова бисквитена торта
Кралска шоколадова бисквитена торта
admin
Добавена от: admin
418166
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата на тортата:
150 гр бисквити с какао - смлени или натрошени на ситно
100 гр горчив шоколад начупен на парченца
1/3 ч.ч. течен шоколад (от рода на Нутела)

За мус шоколад:
350 гр млечен шоколад начупен на парченца
половин ч.ч. мляко
120 гр масло ( нарязва се на кубчета докато е студено)
2 жълтъка
половин ч.ч. захар
500 гр сметана  

Приготовление на платката
Шоколадът се разтопява заедно с течния шоколад на водна баня или в микровълновата фурна. Разтопеният шоколад се смесва с бисквитените трохи и с полученото тесто се облепва дъното и стените на тортена форма или тавичка. Работи се с навлажнени ръце за да не се полепва . Оставя се на хладно

Докато основната платка се стегне, се приготвя шоколадовият мус:
На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото. В купа се разбиват жълтъците със захарта икъм тях се добавя постепенно и при непрекъснато бъркане шоколадовата смес. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно (не се бърка, а се преобръща) към шоколадовата смес.
Шоколадовият мус се изсипва върху платката и се оставя на студено най-малко за 4 часа.

Украсява се с разтопен бял или черен шоколад, шоколадови стружки, ядки или според фантазията! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft