Крем ванилия с шоколадов чипс
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            13604
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                В 1 чаена чаша студено мляко разтваряме нишестето. Останалото мляко сваряваме и добавяме захарта, ванилията и маслото.
Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците и добавяме на тънка струйка към млякото.
Бавно сипваме към сместа нишестето, което сме разтворили в студено мляко. Бърка се до сгъстяване.
Разбиваме белтъците с 1 с. лъжица захар на сняг и бавно прибавяме към вече сваления от котлона крем. Бърка се до хомогенност.
Разлейте крема в малки купички, а след като изстине наръсете с раздробения на ситни парченца черен шоколад (или готовия шоколадов чипс).
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








