Крем карамелен пудинг със стар козунак - двойно удоволствие с много крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Крем карамелен пудинг със стар козунак - двойно удоволствие с много крем
Крем карамелен пудинг със стар козунак - двойно удоволствие с много крем
admin
Добавена от: admin
17635
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. захар за карамела
3 много големи цели яйца
8 много големи жълтъка
5 чаши смес от прясно мляко и сметана
1 1/2 чаши захар
1 1/2 чаени лъжички чист ванилов екстракт
1 козунак, може и с плънка, или 6 кроасана, разрязани хоризонтално
1 чаша стафиди

В средно голяма купа разбийте заедно целите яйца, жълтъците, сместа от мляко и сметана, захарта и ванилията. Оставете получения яйчен крем настрана. 

Разтопете на слаб огън 1 чаша захар, докато стане светъл карамел.

Нарежете козунака на филийки (кроасаните разрежете наполовина хоризонтално). 

На дъното на овална тавичка (намазана с масло) изсипете внимателно карамела. Отгоре подредете половината от нарязаните козуначени филии (кроасаните - с разреза нагоре), след това поръсете стафидите, а отгоре покрийте с още един ред козуначени филии (останалата част от кроасаните с разреза надолу). Стремете се стафидите да са между слоевете козунак, за да не прегорят по време на печенето. Отгоре залейте хубаво с яйчения крем и оставете сладкиша да покисне в продължение на 10 минути, като натискате козунака (кроасаните) леко надолу.

Поставете тавичката в по-голяма тава, напълнена с около 2,5 см топла вода. Покрийте сладкиша с алуминиево фолио, така че фолиото да не докосва козунака. Направете няколко дупки в фолиото, за да може да излиза парата при печенето. Печете в продължение на 45 минути. След това махнете фолиото и печете още 40 - 45 минути или докато крем-карамелът стегне хубаво. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да се охлади леко. Сервирайте топъл или на стайна температура, въпреки че е много вкусен и добре охладен с топка сладолед!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft