 
                
            
	1 телешка пържола (или телешко за готвене), нарязана на малки парченца
	4 чаши нарязани гъби
	1 + 3 с.л. масло
	3 с.л. брашно
	1 литър телешки или пилешки бульон
	1/2 чаша див ориз
	1/2 – 3/4 чаша заквасена сметана или кисело мляко
	сол и черен пипер на вкус
	Нарежете месото на малки парченца и ги запържете в тенджерка с малко олио. Щом са наполовина готови, добавете гъбите и 1 с.л. масло и пържете 10-тина минути, докато покафенеят приятно. Прибавете бульона и ориза и гответе до готовност на ориза - около 40-50 минути - на умерен огън, като бъркате периодично.
	Когато сте почти готови, в отделен тиган разтопете 3 с.л. масло и сложете 3 с.л. брашно. Пържете на ниска температура около 5 минути, като бъркате често. Сложете сместа в супата и оставете да заври и да се сгъсти. Прибавете с бъркане сметаната (киселото мляко). Овкусете със сол и черен пипер на вкус и поднесете.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








