Кристина никога не държи диня в хладилника: Ето къде я държи и тя остава прясна до 15 дни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Кристина никога не държи диня в хладилника: Ето къде я държи и тя остава прясна до 15 дни!
2358
Снимков материал: pixabay.com
Кристина никога не държи диня в хладилника: Ето къде я държи и тя остава прясна до 15 дни!

Дините  често са любимо ястие на мнозина през горещите летни месеци, но за съжаление остават пресни само за няколко дни. Открит е обаче подходящ начин за съхранение на дини в кухнята, който ще удължи срока им на годност дори с две допълнителни седмици, пише  Express .

Кулинарният експерт Кристина Орсо сподели съвет, че най-доброто място за съхранение на дини е на тъмно място, далеч от източници на топлина, като фурни, микровълнови печки и фритюрници.

Най-добрият вариант е да поставите динята зад кухненския плот или на рафт, където светлината и топлината не достигат.

„Когато се прибера вкъщи, съхранявам цялата диня на стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина. Цялата диня има по-дълъг срок на годност от нарязаната диня“, обясни експертът.

Далеч от други плодове

Въпреки че звучи странно, динята трябва да се държи далеч от други плодове, тъй като те могат да я развалят. Тя е много чувствителна към етиленовия газ, естествен растежен хормон, който произвежда плодове като банани, ябълки и авокадо. Твърде много плодове на едно място ще доведат до твърде много етилен, причиняващ гниене.

Дините ще останат свежи, ако се съхраняват до ананаси, които произвеждат малко количество газ, но могат да се съхраняват и до цитрусови плодове и горски плодове.

Внимавайте с резените.

Най-добре е нарязаните резени диня да се поставят веднага в хладилника в контейнер с капак. Резените е много вероятно да привлекат бактерии поради високото си съдържание на естествена захар и сок, така че трябва да се съхраняват запечатани.

„Прясно нарязаната диня губи влага и вкус, когато е изложена на въздух. Най-добрият начин да се борите с това е плътно да увиете открития край с пластмасово фолио“, разкри експертът. След това увитите резени се поставят в плитък и херметически затворен контейнер, което ще направи чудеса за свежестта.

„Слагам по-малки нарязани парчета или кубчета диня върху чиния, покрита с кухненска хартия. Кутията ще абсорбира цялата излишна влага“, каза тя. Кутията ще предотврати образуването на мухъл. Нарязаните парчета обаче издържат само няколко дни, защото започват да губят вкуса си, а според експерта е оптимално резените да се консумират след ден-два.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft