Вероятно сте купували праскови на пазара или в магазина, които изглеждат перфектно - розови, гладки и неустоими - но когато отхапете, осъзнавате, че са твърди, зелени и безвкусни.
Добрата новина е, че има един прост трик , който може да накара прасковите да узреят само за един ден.
Най-важното е плодовете да не са повредени, вдлъбнати или пробити. Поставете прасковите в кафява хартиена торбичка, с дръжката надолу.
Снимка: Shutterstock
Ако имате ябълка или банан, добавете ги в същата торба.
Когато подреждате прасковите, не забравяйте да оставите достатъчно място между плодовете за циркулация на въздуха, за да предотвратите гниене. Съхранявайте торбичката на тъмно място, далеч от пряка слънчева светлина, за предпочитане на стайна температура.
Снимка: Shutterstock
Проверявайте прасковите на всеки 24 часа. В зависимост от това колко неузрели са били, когато сте ги купили, процесът може да отнеме от един до няколко дни.
Този метод е прост, бърз и много ефективен. Вместо да изхвърляте твърди и безвкусни плодове, благодарение на този трик можете да се насладите на сочни и сладки праскови още на следващия ден.