Има един прост трик, който можете да използвате, за да премахнете горчивината от краставиците и да предотвратите разваляне на салатата ви. Вместо да изхвърляте горчива краставица, можете да я спасите с помощта на малка техника, която много хора все още не знаят.
В социалните мрежи жена сподели видеоклип, показващ как успешно премахва горчивината.
Тази бяла пяна, която се образува при триене, всъщност е горчивината, която излиза от краставицата. Когато се е натрупала достатъчно пенеста течност, избършете я или измийте краставицата под вода - и тя ще бъде готова за употреба, без неприятен вкус. Експертите обясняват, че краставиците съдържат естествено срещащо се вещество, което може да причини горчив вкус, най-често по краищата. Същото вещество присъства и в тиквичките, дюлята и тиквата.