Това са рецептите, които най-много ни харесват! Три съставки правят една простичка, но много вкусна салата - чудесна и като лека закуска, и като добавка към ястия.
Репичките са чудесно кореноплодно, което – особено когато е охладено – може да се хруска почти като чипс. Те са нискокалорични, имат забележимо количество фибри, отличителен вкус и освежаващ, сочен характер.
В тази рецепта ги мариноваме с копър и чесън и оставяме вкуса да се абсорбира. След това можете да ги нарежете и да ги добавите към салати или просто да ги хапвате само така. Подходящи са както за европейски, така и за азиатски ястия. В зависимост от състава, най-добре е да използвате съответно зехтин или сусамово масло. Ето всички необходими продукти за тези апетитни Хрупкави мариновани репички :
Хрупкави мариновани репички
Продукти:
- 1 голяма връзка репички
- 1 връзка магданоз или копър
- 2-3 скилидки чесън
- 40 мл зехтин
- 20 мл лимонов сок
- Сол, черен пипер
Приготвяне:
Отрежете краищата от двете страни на репичките.
Снимка: YouTube
Смачкайте зеленчуците с чук за месо или ги нарежете на филийки, за да осигурите достъп на маринатата до вътрешността на месестата част.
Снимка: YouTube
Прехвърлете ги в найлонов плик.
Смачкайте чесъна през преса в плика и добавете нарязаните зелении. Подправете със сол и черен пипер. Изсипете зехтина и лимоновия сок.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Затваряме плика без достъп на въздух. Разтрийте съставките старателно, за да се смесят добре.
Оставете в хладилник за няколко часа и сервирайте, докато са още студени, за да не загубят хрупкавостта си.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!