Купусари - солени кифлички със сирене по македонски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Купусари - солени кифлички със сирене по македонски
Купусари - солени кифлички със сирене по македонски
admin
Добавена от: admin
9090
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
1-1,3 кг. брашно
400 мл прясно мляко
100-150 гр. кисело мляко
100 мл олио
1 яйце и 1 жълтък
1 чаена лъжичка сода
2/3 кубче мая
1 голяма супена лъжица захар
1 голяма супена лъжица сол
Освен това:
300-350 гр. сирене, извара
50-70 гр. масло
1 жълтък
6-7 супени лъжици прясно мляко
20 гр. сусам

В дълбок съд се поставя затопленото мляко, добавят се захарта, маята и една супена лъжица от брашното, и се оставя да се активира маята. След 5-10 минути се добавят киселото мляко, солта, содата, яйцето и белтъка, олиото, и постепенно се добавя брашното, така че да се образува тесто, което да не залепва по пръстите. Тестото се оставя на топло за 40-50 минути или докато удвои обема си. 
След това се прехвърля върху набрашнен плот, разделя се на две и всяка половина се разточва на кора с правоъгълна форма. 
Маслото се разтопява, към него се добавят млякото и разбитият жълтък. С 1/4 от сместа се маже кората, а другите 3/4 са оставят за другата кора и за покритие на кифличките. Върху кората се слага от плънката и се завива на руло. Намазва се със сместа с маслото и се поръсва със сусам. След това от рулото с нож се режат триъгълници, поставят се в намаслена тава и се пекат във фурната 25-30 минути (докато се зачервят) на 180-200 градуса. По същия начин се обработва и втората половина от тестото.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft