За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Късано пиле на фурна с гъби и кашкавал - и представа нямате колко е вкусно!
Късано пиле на фурна с гъби и кашкавал - и представа нямате колко е вкусно!
2 Март 2016
151504
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пиле
200 гр. кашкавал
500 гр. гъби печурки
250 гр. сметана
1 глава кромид лук
2 моркова
Поставяме пилето да се вари. Лука и морковите настъргваме и ги слагаме в тиган с малко загрято олио да се запържат. Когато са готови, добавяме доматеното пюре и гъбите. Когато пилето хубаво се се свари, го почистваме хубаво от костите, накъсваме го на дребни парчета, добавяме го в тигана на огъня и запържваме и него. Сваляме тигана от огъня и прехвърляме в тава за печене. Отгоре настъргваме половината от кашкавала и добавяме 3 черпака от водата, в която се е варило пилето. Сметаната разбиваме с малко вода и заливаме с нея месото. Най-отгоре настъргваме останалия кашкавал и поставяме пилето да запече хубаво. Сервираме с предварително сварени картофи.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари