 
                
            
	смляно месо 0.500 кг
	ориз 100 г (1/2 чаена чаша)
	кромид лук 200 г (3-4 глави)
	масло 100 мл (1/2 чаена чаша)
	домати 150 г (2-3 бр.)
	брашно 50 г (5 супени лъжици)
	яйце 1 бр.
	червен пипер 5 г (1 чаена лъжичка)
	сол и черен пипер на вкус
	Към смляното месо се прибавят оризът, почистен и измит, яйцето, черният пипер, 1/5 от маслото и сол на вкус. Сместа се омесва добре и от нея се оформят по-дребни, но еднакви по големина кюфтета. Овалват се в брашното и без да се разплескват, се оставят да отлежат.
	В останалата част от маслото се задушава ситно нарязаният лук, а след това се прибавят червеният пипер и доматите, обелени и настъргани на ренде. Когато сместа остане на мазнината, се прибавя топла вода. В полученият сос, след като заври, се пускат с лъжица едно по едно кюфтетата (сосът трябва да ги покрива). Ястието се вари на тих огън до готовност, като от време на време се разклаща, за да не загори.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








