Лазаня на рулца

вход през zajenata.bg
Лазаня на рулца
admin
Добавена от: admin
14332
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 с.л. зехтин
250 гр. нетлъста кайма
1/4 чаша ситно нарязан лук
1 (780 гр.) консерва нарязани домати
2 скилидки счукан чесън
1/2 с.л. сушен босилек
1/2 ч.л. сушен риган
сол и черен пипер на вкус

1 (420 гр.) опаковка сирене Рикота (качествена извара)
1 голямо яйце
1/3 чаша магданоз (една шепа)
2 1/4 чаши настъргана Моцарела
3/4 чаша настъргано ситно сирене Пармезан
1/3 чаша настъргано сирене Романо (твърд кашкавал)
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. смлян черен пипер
12 несварени листа лазаня 

Загрейте фурната на 160 градуса. Поръсете 1 с.л. зехтин в голям тиган и загрейте на умерен огън. Сложете вътре каймата и я натрошете с вилица, добавете лука и гответе при постоянно бъркане, като доразкъсвате месото, докато покафенее. Отцедете мазнината от каймата. Изсипете сместа в кухненски робот и смелете на пулсации за 4-5 секунди, докато се образуват малки парченца. Излейте сместа обратно в тигана и добавете доматите, чесъна, босилека, ригана и 1 с.л. зехтин. Разбъркайте. Подправете соса със сол и черен пипер, покрийте с капак и оставете да къкри, докато приготвяте пастата и сиренето.
Сварете лазанята в голяма тенджера с вряща вода заедно с 1 ч.л. сол и 2 с.л. зехтин, докато стане ал денте. Отцедете и незабавно подредете корите на един пласт върху хартия за печене или восъчна хартия.
За соса от сирене: разбъркайте рикотата, яйцето, 1/4 ч.л. сол и 1/4 ч.л. черен пипер с вилица в голяма купа, докато се смесят добре. Добавете накълцания магданоз. Прибавете 1 3/4 чаши моцарела, 1/2 чаша пармезан и 1/3 чаша романо и отново разбъркайте добре.
Разбъркайте готовия месен сос и излейте 1/3 чаша равномерно върху тавичка за печене с размери около 33х22 см. разпределете 1/4 чаша от сместа със сиренето върху всеки лист лазаня, след това покрийте сиренето с препълнена супена лъжица от месния сос. Навийте внимателно корите лазаня и ги подредете с шева надолу в тавичката. Покрийте навитите кори с останалия сос, след това поръсете с останалата 1/2 чаша моцарела и 1/4 чаша пармезан върху всяко рулце.
Покрийте тавичката с фолио (внимавайте да се докосва сиренето) и печете 35 минути в загрята фурна.
Поднесете рулцата топли с нарязан пресен магданоз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft