Лазаня от юфка с пуешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Лазаня от юфка с пуешко
Лазаня от юфка с пуешко
admin
Добавена от: admin
4554
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

150 гр юфка (или по-дебели кори за баница)
500 мл вода (гореща)
1 кубче пилешки бульон
200 гр пуешки гърди
малко зехтин
малко сол, черен пипер, Вегета
200 мл сметана за готвене
200 мл кисело мляко 
100 г кашкавал (пармезан, пекорино)
малко магданоз


Месото нарежете на малки парченца и го запържете в малко зехтин. Овкусете със сол, черен пипер и Вегета.

Натрошете юфката/корите на парчета и ги поставете в купа.

В горещата вода разтворете кубче бульон и прибавете натрошената юфка. След една минута отцедете, но запазете малко от течността.

В тавата, в която ще печете, смесете сметаната с киселото мляко. Добавете и изпърженото месо, подправки на вкус и объркайте добре.

В съда добавете и попарената юфка и отново разбъркайте.

Отгоре изсипете малко (три до четири супени лъжици) от течността на юфката и наръсете настърган кашкавал.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути или докато течността се изпари напълно. Наръсете с нарязан магданоз и сервирайте.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft