Лесна питка на тиган

вход през zajenata.bg
Лесна питка на тиган
admin
Добавена от: admin
40074
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. брашно
3 супени лъжици зехтин
80 мл прясно мляко
100 мл вода
1 равна чаена лъжичка сол
1/2 бакпулвер
За плънката:
по желание - шунка, кашкавал

В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. 
Прибавете зехтина. Млякото и водата се смесват и се загряват. 
Сместа от вода и мляко се добавя в съда с брашното и се меси, докато се получи меко, незалепващо тесто.

Тестото се разделя на 2 части.

Първата част се разточва с размер, малко по-голям от този на тигана, в който ще се пече питката, и се поставя на дъното й. 
Отгоре се поставят парчета шунка и кашкавал. 
Покриват се с другата част от тестото, също разточена - с размера на тигана. 
Оформят се ръбчетата, като висящите краища на долната кора се завиват нагоре и се притискат добре, така че да затворят плътно плънката.

Тиганът се слага на умерен огън и на сухо (без масло) питката се запържва/запича от двете страни, докато хубаво се зачерви.

Готовата питка се покрива с кухненска кърпа, за да поомекне.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft