Тази месна яхния, наречена Паприкаш, е идеален избор за тези, които търсят вкусно, икономично и засищащо ястие, с което да нахранят цялото семейство.
С прости съставки и лесно приготвяне, тази традиционна рецепта предлага топлина и богат вкус, идеални за ежедневни обяди или вечери. Ето какво ви е необходимо за този Летен паприкаш с месо :
Летен паприкаш с месо
Продукти:
- 300 г свински врат
- 300 г картофи
- 50 мл доматен сок
- 2 пресни чушки
- 1 глава лук
- 1 чаена лъжичка смлян сладък пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка смесени билки
- 1 супена лъжица брашно
Приготвяне:
В загрято олио запържете ситно нарязания лук, докато омекне и придобие стъклен цвят.
След това овкусете със смлян сладък пипер, добавете нарязани картофи и пресни чушки.
Налейте достатъчно вода, за да покрие съставките, след което добавете доматения сок. Покрийте тенджерата и оставете да се готви на слаб огън за около час, като от време на време добавяте гореща вода, ако е необходимо.
Когато картофите и месото са готови, смесете брашното с малко вода и го добавете към ястието, като разбърквате, за да избегнете образуването на бучки.
Подправете със сол и смес от билкови подправки на вкус, след което продължете да готвите още десет минути на слаб огън. Сервирайте горещо, с пресен хляб или салата, ако желаете.
Снимка: Pinterest