Летна манджичка за душата- баба на село ме научи на нея и оттогава през вечер правя вкъщи, всички я обожаваме

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Летна манджичка за душата- баба на село ме научи на нея и оттогава през вечер правя вкъщи, всички я обожаваме
Летна манджичка за душата- баба на село ме научи на нея и оттогава през вечер правя вкъщи, всички...
148857
Летна манджичка за душата- баба на село ме научи на нея и оттогава през вечер правя вкъщи, всички я обожаваме
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Продукти

 

1 кг. патладжан (3 средно големи патладжана)

2 пресни тиквички

6-7 чушки

3-4 домата

1 глава кромид лук

5-6 скилидки чесън

2 кафени чашки олио

1 супена лъжица брашно

1 чаена лъжичка червен пипер

1 кафена чашка вино

10-15 зърна черен пипер

1 дафинов лист

сол

 

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци се почистват, измиват се и се подготвят за обработка.

Патладжаните и тиквичките се нарязват на кръгчета.Посоляват се и се полуопържват в част от мазнината.

Чушките се опичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват на парчета. Доматите се нарязват на филийки. Подготвените зеленчуци се нареждат на пластове в плитка и широка тенджера, като между пластовете се слагат нарязаните на ивички скилидки чесън. Лукът, нарязан на дребно, се задушава отделно в останалата част от мазнината до омекване.

Слага се брашното, а след малко и червеният пипер. Запръжката се разрежда с виното и 2 кафени чашки гореща вода. Прибавят се зърната черен пипер и натрошеният дафинов лист.

Ястието се залива със соса, похлупва се плътно с капак и се задушава на слаб огън, докато остане на мазнина. Поднася се студено.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft